Terrasoverkapping

Wanneer men echter over terrasoverkappingen spreekt, denken de meeste mensen meteen aan houten pergola’s en picknick tafels. De RENSON® doorbreekt deze opvatting.

Dankzij jarenlange ervaring in doekzonwering en ventilatie tilt RENSON® de buitenruimte naar een hoger niveau. Door een juiste toepassing van technieken en innovatieve producten kan men nu ook in de tussenseizoenen van de tuin genieten.

Camargue Terrasoverkappingen

Volledig afsluitbare lamellenterrasoverkapping

De Camargue® is een innoverende terrasoverkapping met een lamellendak, dat langs de zijden afgesloten kan worden door windvaste Fixscreens®, glazen schuifwanden, Loggia® schuifpanelen of een combinatie hiervan.

Het dak bestaat uit geëxtrudeerde aluminium lamellen die kunnen draaien om zonwering en ventilatie te regelen in functie van de behoeften. In gesloten toestand is het waterdicht bij een normale regenbui. Via geïntegreerde watergeleidingskanalen wordt het water naar de kolommen afgevoerd. Deze waterafvoer werkt ook bij het opendraaien van de lamellen na een regenbui, zodat het meubilair op het terras beschermd blijft.

camargue terrasoverkappingen

Mogelijke bouwsituaties

 • Vrijstaand: voorzien van 4 kolommen
 • Gevelmontage: voorzien van 2 kolommen
 • Meerdelig koppelbaar zowel aan pivot- als aan spanzijde
 • Oriëntatie van de lamellen:
  • parallel aan de woning
  • loodrecht op de woning

Oneindige personalisatie mogelijkheden

Door de integratie van de verticale zonwering Fixscreen ®, al of niet voorzien van crystalvensters om het zicht naar buiten te behouden, kan men een extra buitenruimte realiseren waar men beschut is tegen zon, regen en wind. Deze screens zijn in een 50-tal kleuren ter beschikking en laten toe de Camargue® te personaliseren en de sfeer te realiseren die men wenst.

Naast de mooie integratie van de verticale windvaste zonwering Fixscreen®, kan men binnenkort ook opteren om glazen schuifwanden te integreren. Bij deze ontwikkeling werd er speciaal aandacht besteed aan eenvoudige montage en perfecte integratie waarbij de combinatie met geïntegreerde Fixscreen® mogelijk blijft. Hierdoor blijft het grote voordeel van zonwering behouden naast de andere belangrijke voordelen, zoals afsluitbaar tegen diefstal en bescherming tegen weer & wind. De volledige transparante schuifwanden versterken de elegantie van de Camargue®.

Een andere look & feel kan men realiseren door integratie van de Loggiascreen® 4fix & Loggiawood ® schuifpanelen. Loggiascreen® 4fix kan voorzien worden van hetzelfde screendoek als de verticale screens. Een warm & cosy gevoel kan bekomen worden door de Loggiawood®, schuifpanelen voorzien van WRCedar- elementen. Zij zijn de perfecte oplossing voor het creëren van een schuifdeur.

Meer info →

Algarve Terrasoverkappingen

Geniet beschermd van de zon!

Deze eenvoudige en praktische terrasoverkapping biedt een zonwerend dak met roteerbare lamellen.

De aluminium geëxtrudeerde lamellen zijn tot 150° roteerbaar en bieden hierdoor de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe u uw zonwering en/of ventilatie wenst.

In gesloten toestand vormen de lamellen een waterdicht dak bij een normale regenbui. Door middel van een afvoergoot wordt het regenwater naar de kolommen afgevoerd.

Door zijn elegante, lichte vormgeving en beschikbaarheid in alle RAL kleuren, past de Algarve® bij iedere bouwstijl: hedendaags, klassiek of modern.

algarve algarve algarve algarve algarve

Productvoordelen

 • De roteerbare lamellen beschermen tegen de zon en bezorgen de gewenste afkoeling en ventilatie
 • Het meubilair onder de lamellen wordt beschermd, ook indien de lamellen opendraaien na een regenbui; de lamel is zo ontwikkeld dat het water afgevoerd wordt naar de zijkant
 • Standaard is een afvoergoot voorzien waarbij het water van de lamellen afgevoerd wordt in de kolommen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Geruisloze werking
 • Hoge kwaliteit van afwerking
 • Eenvoudig te onderhouden dankzij duurzame materiaalkeuze
 • Combineerbaar met onze Beam® voorzien van Heat® en Sound®
Meer info →

Lagune Terrasoverkappingen

Meer sfeer, meer comfort en optimaal leefplezier in de tuin

Deze terrasoverkapping van RENSON® is de enige met windvaste doekzonwering geïntegreerd in de structuur. De basisstructuur kan volledig gesloten worden waarbij het doekzonweringsdak waterdicht en toch lichtdoorlatend is. Door dit innovatief product is het mogelijk om, met een maximum aan comfort, bijna het ganse jaar door van uw tuin te genieten of op het terras van uw favoriete horecazaak te verpozen.

lagune lagune lagune lagune lagune lagune lagune lagune lagune lagune lagune lagune lagune lagune

Lagune® Beam-module & Light-module

Geïntegreerde LED-verlichting, verwarming en geluid zijn de perfecte aanvulling op de Lagune®. Dankzij deze extra features kan het terras van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat gebruikt worden en dat het hele jaar door.

 • Lagune® Beam: designmodule voorzien van
  • Lagune® Heat: geïntegreerde verwarmingselementen
  • Lagune® Sound: geïntegreerde luidsprekers
 • Lagune® Light: geïntegreerde LED-verlichting in de zijliggers van de Rooffix®

Verlichting, verwarming & luidsprekers zijn perfect integreerbaar in de Lagune® terrasoverkapping. Ook achteraf! De Lagune® Beam is eveneens apart verkrijgbaar.

Oneindige personalisatie mogelijkheden

Door de integratie van de verticale zonwering Fronten Sidefix, al of niet voorzien van crystalvensters om het zicht naar buiten te behouden, kan men een extra buitenruimte realiseren waar men beschut is tegen zon, regen en wind. Deze screens zijn in een 50- tal kleuren ter beschikking en laten toe de Lagune® te personaliseren en de sfeer te realiseren die men wenst.

Naast de mooie integratie van de verticale windvaste zonwering Front- en Sidefix, kan men binnenkort ook opteren om glazen schuifwanden te integreren. Bij deze ontwikkeling werd er speciaal aandacht besteed aan eenvoudige montage en perfecte integratie waarbij de combinatie met een Frontfix of Sidefix mogelijk blijft. Hierdoor blijft het grote voordeel van zonwering behouden naast de andere belangrijke voordelen, zoals afsluitbaar tegen diefstal en bescherming tegen weer & wind. De volledige transparante schuifwanden versterken de elegantie van de Lagune®.

Een andere look & feel kan men realiseren door integratie van de Loggiascreen® 4fix & Loggiawood® schuifpanelen. Loggiascreen ® 4fix kan voorzien worden van hetzelfde screendoek als de verticale screens. Een warm & cosy gevoel kan bekomen worden door de Loggiawood®, schuifpanelen voorzien van WRCedar- elementen. Zij zijn de perfecte oplossing voor het creëren van een schuifdeur.

Meer info →