pergoline pergoline

Pergoline

Tijdens zonnige dagen kan de temperatuur op uw terras of op uw gevel snel oplopen. De Pergoline en Pergola-systeem overkappingen met doek zijn speciaal ontwikkeld om stijlvol en functioneel de zon te weren. Ze beschermen bijvoorbeeld uw loungeset en meubilair tegen verkleuring en verwering door de zon. Ontwikkeld als zonwering kunnen deze semi permanente zonweringsystemen dan ook goed tegen een buitje regen en hoeft u niet direct alles op te bergen als de eerste druppels vallen. Na regen komt immers weer zonneschijn en kan het doek weer drogen.

Er zijn vele keuzemogelijkheden als het gaat om keuze van acryl- of polyesterdoek in weef- en kleurdesign en kleurstelling van het frame. Zo komt uw persoonlijke smaak terug in het geheel en kunt u uw keuze afstemmen op de stijl van uw woning, terras of tuinmeubelen. Door te kiezen voor een structuur-, anodiseer- of gewone lak voor het garnituur geeft u uw zonwering precies de uitstraling die u zoekt.

De Pergoline en Pergola zijn heel goed te omschrijven als een zonnedak op staanders. Flexibele zonwering met doek dat oprolt in een cassette en dat op uw wens in of uit gaat. Bij uitstek geschikt om op een stijlvolle manier schaduw te creëren boven uw terras met een grotere uitval dan die mogelijk is met knikarmen. U kunt onder het scherm volledig de ruimte benutten en er vrij onderdoor lopen. Dit geeft een enorm gevoel van ruimte en vrijheid en dat is toch wat u wilt als het gaat om buitenleven!

De bediening van de Pergoline en Pergola-systeem is alleen elektrisch. De keuze is met draaischakelaar of juist met een afstandsbediening. Ook de keuze aan accessoires is groot, zoals bijvoorbeeld een zon- en windautomaat in het geval dat u de zon wenst te weren maar niet thuis bent.

Pergoline Premium

De Pergoline kenmerkt zich door een slank gesloten aluminium cassette die aan de gevel hangt in twee ophangbeugels. De geleiders sluiten feilloos aan op de omkasting en ook de onderlijst met daarin het doek is in dezelfde stijl vormgegeven. De geleiders hebben aan de onderzijde een verbrede lip waarover het doek loopt. Dit voorkomt een lichtspleet tussen geleiders en doek en zorgt voor de waterafvoer in geval van een regenbui. Het water wordt naar voren afgevoerd en loopt zelf naar beneden. De geleiders worden middels een scharnierconstructie opgevangen door vierkante slanke aluminium staanders van 6 cm. Deze palen worden vervolgens weer ondersteund door een staalverzinkte voetplaat die naar keuze in de grond weggewerkt wordt of op het terras vastgezet kan worden.

Pergoline Excellent

De Pergola is eigenlijk het draagsysteem van een serre-zonwering. Het draagsysteem bestaat uit robuustere aluminium liggers en staanders dan bij de Pergoline. Het geheel heeft een uiterst luxe uitstraling en is in grote maten verkrijgbaar en tevens te koppelen. Ook hebben de palen schoren naar de draagkoker aan de voorzijde. Die het geheel een klassieke uitstraling geven. Tussen de buitenste liggers zit altijd een draagbuis om het doek van de serrezonwering op te vangen. Het principe komt sterk overeen met dat van de Pergoline maar de luxe uitstraling en afwerking maken hier het onderscheid.